Måla hängränna

Åkte ner till färghandeln och köpte plåtfärg (Flugger Metal Pro) och primer (Flugger Multiprimer). Primern är övermålningsbar efter 1-2 timmar, minst 2 skikt ska målas. Plåtfärgen torkar på 4-6 timmar och även denna målas minst 2 gånger för bra resultat. Detta ger en väntetid mellan målningarna på 2-4 + 4-6 timmar (6 till 10).

Förmodligen blir resultatet väldigt bra, om du ser till att använda en bra pensel och rengjort ordentligt. Jag letar efter en snabbare och latare metod.

Jag rengjorde hängrännan från löst sittande färg och applicerade biltemas vita metallskyddsfärg. Primer och ytskikt i ett. Ger en skyddande beläggning av zinkfosfat. Passar bl.a. till märkning av rör. Kort torktid. Notera när inlägget gjordes, jag kommer skriva om resultatet blir dåligt inom ett år eller två.

Hängränna
Borstad Hängränna
Målad hängränna
Målad hängränna
reparerad hängränna
Fläckvis målad hängränna

Resultatet på sista bilden är lite sådär, syns inte på håll. Ska man göra det riktigt så är det bara att plocka ner allt, rengöra ordentligt och måla. Med den arbetsinsatsen är det nästan värt att åka och köpa nytt.